Instagram ruller stadig ut nye funksjoner, og det er ikke alltid like lett å henge med i svingene. Det synes ikke Jærmuseet heller. Derfor inviterte vi dem på en hyggelig workshop hvor vi så nærmere på trender og presenterte noen tips og triks. Det ble mange og gode diskusjoner med en engasjert gjeng!
Linn Irene / Tekstforfatter
Hvem er Instagramkontoen til Jærmuseet som person? Jo mer merkevaren din ligner en person, jo enklere er det for folk å relatere seg til den. I tillegg blir du selv mer bevisst rundt hva som er viktig for merkevaren din, hvordan den oppfører seg og hvordan den kommuniserer.
Jærmuseet nevnte at navnet deres (og museum i seg selv) fort kan gi assosiasjoner til noe som er tørt og kjedelig. Gammel mann med hatt og stokk. Fakta, fagstoff og informasjon. Men må det være sånn? Eller er det mulig å blande kunnskap med lek og moro? Selvfølgelig!
Vi delte gjengen inn i tre mindre grupper og ga dem i oppgave å klippe, lime og diskutere Instagramprofilen deres som person. Hvordan de vil fremstille seg selv og hvordan de ønsker å bli oppfattet. Etterpå presenterte de resultatet for resten av gruppen.
Selv om de jobbet hver for seg, var gjengen ganske samkjørte om hvilke egenskaper og personlighet de ønsker at deres Instagramprofil skal ha. Leken, belest, familieorientert og folkelig. Stor faglig tyngde, med glimt i øyet. Glad i barn, lokal mat og ku.
Med en definert personlighet blir det lettere for Jærmuseet å være mer bevisste på hvordan de kommuniserer på sin Instagramkonto fremover.
Etter lunsj snakket vi litt om hva som er nytt på Instagram. Hvordan de nye funksjonene fungerer og hvilke funksjoner som rulles ut i nær fremtid. Vi kom også med litt tips og triks til struktur på Instagramprofilen til Jærmuseet og hvordan kontoen kan brukes. Dette var det stort engasjement rundt, og førte til mye diskusjon rundt bordet. For skal man helst ha korte eller lange innlegg?
Ett eller flere bilder? Bør man ha en fast struktur, eller skal man legge ut det som føler riktig der og da? Det finnes ingen fasit! Og nettopp derfor ble det mange spennende og interessante diskusjoner i denne delen av programmet. Vi kunne sikkert snakket om dette i enda noen timer, men tiden løp fra oss – noen den jo ofte gjør i godt selskap.
Vi avsluttet dagen med å leke litt for å gi den kreative prosessen litt drahjelp. En av lekene gikk ut på å finne alternative måter å bruke et dagligdags objekt på. Her var forslagene mange og gode. En bjelle kan jo for eksempel brukes som dørstopper eller bokmerke, og en saks kan brukes til å klippe plenen. Gjennom disse lekene fikk Jærmuseet noen verktøy de kan bruke for å komme på ideer når den kreative prosessen går i stå.
Slå på tråden, send en mail eller kom innom. Og når du først er her, ta av deg skoa og bli en stund. Vi vil gjerne høre dine tanker.